Outlook Mail
Met Outlook Mail kunt u e-mails zoeken, lezen en samenvatten. Als de beheerder de betreffende schrijfacties heeft vrijgegeven, kunt u ook concepten maken en wijzigen en een concept verzenden.
Vereisten en aanzetten
Uw organisatie moet de integratie beschikbaar hebben gemaakt en uw Microsoft-werkaccount moet toegang hebben tot de betreffende gegevens. Kies een beschikbaar AI-model dat tools kan gebruiken; OpenAI is niet verplicht.
Open profiel → Voorkeuren → Tools → Koppelingen, zet Outlook Mail aan en rond zo nodig de Microsoft-aanmelding af. Volg de volledige stappen in Microsoft-integraties aanzetten. Uw keuze geldt ook voor nieuwe chats en andere apparaten.
Beschikbare functies
| Mogelijkheid | Voorwaarde en werking |
|---|---|
| Lezen | E-mails zoeken, lezen en samenvatten. |
| Concepten | Een nieuw concept opslaan of een bestaand concept wijzigen; alleen met beheerrecht Concepten. |
| Verzenden | Een bestaand concept verzenden; alleen met het afzonderlijke beheerrecht Verzenden. |
De beheerder bepaalt de schrijfrechten. U gebruikt dezelfde persoonlijke integratieschakelaar voor lezen en toegestane schrijfacties. Schrijven werkt alleen wanneer de omgeving daarvoor technisch is vrijgegeven.
Voorbeelden
- “Zoek e-mails over het projectoverleg van deze week.”
- “Maak een concept aan collega@example.org met een samenvatting van ons overleg. Verzend het nog niet.”
- “Wijzig het onderwerp van dit concept naar Projectoverleg.”
- “Verstuur dit concept naar collega@example.org.”
Toegang en resultaat controleren
Controleer ontvanger, onderwerp en inhoud vóór verzenden. Een concept blijft in Outlook staan totdat u opdracht geeft tot verzenden. Het recht voor concepten omvat niet automatisch verzendrecht. Microsoft kan een verzendopdracht accepteren voordat de ontvanger de mail heeft ontvangen. Deze tools bieden geen verwijderactie of keuze van een andere afzender.
De integratie werkt binnen uw eigen Microsoft-toegang. Controleer belangrijke wijzigingen in Microsoft zelf. Wilt u de koppeling niet meer gebruiken, zet die uit in Voorkeuren → Tools → Koppelingen. Eerder opgeslagen items blijven bestaan.