Gå til hovedindhold

Opbevaringsperioder

AI-School giver mulighed for at indstille opbevaringsperioder pr. samling. En samling er en samling af lignende data. For eksempel er der en samling "Skoler" og en samling "Chats".

For nogle samlinger mangler denne mulighed. Det gælder for data, hvor det ikke giver mening, at de automatisk udløber efter en slutdato.

Indstilling af opbevaringsperioder

Bestyrelsesadministratoren kan indstille opbevaringsperioder i miljøet under afsnittet "Dataretention".

Indstilling af opbevaringsperioder

Der er allerede standardindstillinger, men disse kan ændres pr. miljø.

  • chats og chatbeskeder slettes som standard efter 3 måneder
  • lektioner slettes som standard efter 3 måneder
  • grupper og klassegrupper opbevares som standard til 1. august; fra august bruges 1. august i det følgende kalenderår
  • elever og medarbejdere slettes efter 8 år

Bestyrelsen kan tilpasse de understøttede opbevaringsperioder for deres eget miljø. Den aktuelle indstilling i administrationsmiljøet er derfor gældende for det pågældende miljø.

Midlertidig behandling hos AI-modeludbydere

Når en AI-model anvendes, behandler udbyderen prompten og den nødvendige kontekst for at generere et svar. Eventuel teknisk opbevaring hos den udbyder er ikke omfattet af de ovenfor nævnte opbevaringsperioder for AI-School-databasen. Varigheden varierer pr. udbyder, model, endpoint og funktion og kan for eksempel være nødvendig til misbrugsdetektion. Hvor det understøttes, bruger AI-School privatlivsindstillinger som at deaktivere modeltræning eller zero data retention.

Se Underbehandlere for forskellen mellem AI-Schools egen lagring og behandling hos eksterne udbydere.

Hvordan fungerer Dataretention

Når en ny post tilføjes til samlingen, beregnes automatisk en udløbsdato baseret på indstillingerne under Dataretention.

For eksempel, hvis en chat tilføjes den 18. april 2024, og dataretention er sat til 3 måneder, tildeles posten en udløbsdato den 18. juli 2024.

Vi bruger Firebase TTL policy-funktionaliteten. Firebase registrerer udløbsdatofeltet og rydder automatisk op i poster, der er overskredet udløbsdatoen. Dette sker cirka 24 timer efter udløbsdatoen.

Firebase Time To Live-politik

WhatsApp